Starkt att träffa många socialchefer på en gång

okt 2, 2023 | Monica Persson, Socialchefsdagarna

ORDFÖRANDE HAR ORDET 2 OKTOBER 2023: Tack till alla er som kom till Karlstad och gjorde Socialchefsdagarna 2023 till en mycket lyckad konferens. Utvärderingen får säga sitt såklart men jag pratade med många nöjda och glada konferensdeltagare.

Temat var Förändringskraft tillsammans. Det var det som kändes i luften de två och en halv dagar som vi träffades ”hemma hos mig”. Solen i Karlstad sken inte hela tiden men väl nog, och sensommarvärmen dröjde sig kvar.

Det är starkt att träffa så många beslutsfattare inom socialtjänsten på en gång. Att kunna prata rakt ut och använda så många förkortningar man bara hinner med – alla kommer att förstå vad man säger utan ytterligare förklaringar för ovanlighetens skull.

Det fanns många tunga frågor i programmet: Desinformationskampanjer, hot, gängkriminalitet, vad ska det bli med vår nya lagstiftning, för att nämna något. Det märktes att vi alla behövde tid för kunskapsinhämtning och informationsdelning, för nu när vi kommit hem till våra egna kommuner ska måste vi göra det bästa av situationen. Många kloka människor finns det att lyssna på. De har gjort viktiga erfarenheter, ger tips och råd som man kan sätta i verket så fort man är på hemmaplan igen.

I torsdags (28 september) hade föreningen sitt årsmöte och jag vill tacka för det stora förtroendet att bli omvald som ordförande för ytterligare ett år. Det är ett fantastiskt roligt uppdrag som tillför mig som socialchef viktiga inspel och möjligheter till påverkan. Det är ju det FSS jobbar för: att vara en tydlig röst i den socialpolitiska debatten.

FSS egen monter fick många besökare. Många har ansökt om medlemskap i föreningen och vi fick också fler deltagare till FSS nätverk om första linjens socialtjänst som Anna Burston i Lund och jag håller ihop.

Jag ser verkligen fram mot det kommande årets arbete för FSS som säkerligen kommer att innehålla många förslag på förändringar kopplat till våra verksamhetsområden.

Varma hälsningar
Monica Persson, FSS ordförande

PS: Dokumentationen från Socialchefsdagarna 2023 fylls på under de kommande två veckorna och du hittar foton, föreläsningsanteckningar, föreläsarnas presentationer och så småningom även filmade intervjuer här: https://socialchefsdagarna.se/dokumentation

Foto: dalapeter.se