Hösten 2023, nu kör vi

aug 14, 2023 | Monica Persson, Föreningen

ORDFÖRANDE HAR ORDET 14 AUGUSTI 2023: Hej och välkommen åter till jobbet! De allra flesta är nog tillbaka nu. Inte bara vi vuxna utan i skolorna drar de igång höstens arbete också. Hoppas du har haft en skön tid för återhämtning. Vädret har haft en stor inverkan, beroende på vilka preferenser man har. Supertorrt och illvarmt i början och ett dagligt regnande nu på slutet. Jag själv gillar att böka runt i min stora trädgård och där tryter lusten vartefter luftfuktigheten ökar och allt droppar. Men lummigt har det blivit.

Föreningen Sveriges socialchefer drar igång med våra planerade aktiviteter nu i vecka 33. Vi har vårt första digitala möte med nätverket kring hur vi kan jobba med en första linjens socialtjänst redan på onsdag. Det ska bli mycket spännande att lyssna till hur långt andra har kommit och hur man resonerar kring frågan.

Styrelsens verkställande utskott har sitt första höstmöte denna vecka. Nu läggs planen för styrelsens arbete under hösten och det tvådagars styrelsemöte som vi har i slutet av augusti. Vi har bestämt att vi har vartannat möte digitalt för att spara in på tid, resor och pengar. Men för en styrelse är det också viktigt att träffas ibland och få kraft av varandra och nu är det dags.

Dynamiken som uppstår när vi träffas fysiskt är en förutsättning för att FSS ska kunna vara i framkant i vårt påverkansarbete. Särskilt viktigt nu, när det är flera socialpolitiska skeenden på gång. Inte minst den nya socialtjänstlagen och hur den kan komma att se ut. Vi fortsätter att hålla kontakten med vår socialtjänstminister och ser hur vi kan bidra till utformningen.

Socialchefsdagarna närmar sig med stormsteg och det är idag nästan exakt 800 deltagare anmälda. Jag tycker det ska bli väldigt spännande dagar att vara med på. Om du missat att anmäla dig – gör det direkt så att du också kommer med hit till mig i Karlstad i slutet av september.

På återhörande
Monica Persson, ordförande FSS och socialdirektör i Karlstad