Förra veckan var FSS en av huvudpartnerna till European Social Services Conference i Malmö. Välbesökt, välarrangerat och en massa bra samtal under de fyra dagarna som inleddes med Nordic Day.

Kostiantyn Koshelenko är viceminister för välfärdsteknik på Ukrainas socialdepartement. Här tillsammans med Helena Åman, Lena Holmlund, Anders Fredriksson och Anna Burston i FSS monter.

Georgia Chimbani, socialchef i Suffolk County i England, berättade om hur de arbetat intensivt med ett nytt varumärke som betonar det viktiga i socialtjänstens uppdrag: I Care. Syftet är att öka tilliten till socialtjänsten genom att lyfta fram värmen och omsorgen i arbetet, och att locka fler medarbetare till yrket. Det här kommer FSS garanterat att dyka djupare i!

FSS ordförande Monica Persson höll ett uppskattat tal på ESN:s medlemsmöte i början av ESSC. Hon berättade om hatkampanjen mot svenska socialtjänsten, om att FSS varje år besöker andra länders socialtjänst eller tar emot studiebesök och att FSS arbetar för att få fram tidiga insatser på ett för klienten enklare sätt. Hon avslutade med att säga att enda vägen framåt är att vi tar hand om varandra.

Fler notiser från ESSC hittar du på vår Linkedinsida.