Ing-Marie Wieselgren

jul 6, 2022 | Almedalen

Vi är i chock över att en person blivit mördad under Almedalsveckan, mitt i Visby. Och att den personen är Ing-Marie Wieselgren gör det än mer ofattbart.

Ing-Marie var en oerhört stark person som med kraft och mod arbetat för att förbättra villkoren för personer med psykisk ohälsa. Och framför allt var hon en älskad familjemedlem. Våra tankar går till alla hennes nära.

Det här är definitivt inte den bästa bilden av Ing-Marie (längst till höger). Men det är den sista jag tog där hon är med – i förrgår när hon var en av paneldeltagarna på ett seminarium där också Lina Blombergsson från FSS var med.

Så här sa Ing-Marie, på sitt rättframma sätt, efter att panelen bollat idén med en helt ny samordnarroll i ärenden som handlar om barn med komplexa kombinationer av sociala och kognitiva svårigheter:

”Samordnare låter jättebra, men herregud … kan vi inte samordna oss utan att tillsätta ytterligare en roll!”

För mig, som till vardags inte är verksam inom det sociala området, var Ing-Marie Wieselgren en av de där rösterna i Tankar för dagen i P1 Morgon som gjorde att jag var helt närvarande under knappt fem minuter. Hennes röst. Innehållet. Att hon oftast gjorde dem live från studion.

Här är det avsnitt som jag har burit med mig från vårens sändningar:

https://sverigesradio.se/avsnitt/ing-marie-wieselgren-nar-jag-inte-orkar-sa-orkar-du-nar-du-fortvivlar-hoppas-jag-for-dig-ocksa

Kerstin Öhman
Marknad & kommunikation för FSS och Socialchefsdagarna

(Den fina bilden av Ing-Marie har Thomas Henriksson fotat, i samband med Uppdrag Psykisk Hälsa)