Volontärer

Inför valborgshelgen var jag och handlade i mitt köpcentrum. Vid ingången stod en politiker från socialnämnden och delder ut informationsmaterial om langning av alkohol till ungdomar. Jag blev jätteglad över att en politiker från vår socialnämnd tar sig tid att informera om vikten av att inte langa alkohol till minderåriga. Verkligen bra att ta sin fritid till det.

Tar sin fritid till att engagera sig för våra ungdomar i kommunen gör också ett antal nattvandrargrupper som är ute på helgkvällar och -nätter för att öka tryggheten och hjälpa ungdomarna. En extra viktig uppgift just i valborgstider.

Veckan innan så träffade jag alla våra pensionärsorganisationer för att informera om viktiga saker och få inspel ifrån dom om vad som sker i vår kommun. Samma här, ett stort engagemang för att företräda alla äldre i kommunen och deras intresse. På mötet deltog också kommunens volontärssamordnare som berättade om vilket fantastiskt engagemang som finns bland kommunens invånare och deras vilja att hjälpa till på en mängd olika sätt. Det sjuder av aktivitet runt om i kommunen. Hundratals personer engagerar sig på olika sätt varje vecka.

I ett av våra bostadsområden träffar jag och några kollegor föreningar och privatpersoner som är särskilt engagerade för att skapa attraktivitet och positivism i sitt område. Man lägger en stor del av sin fritid till detta. Resultatet är positivare medborgare som är stolta över sitt område, det leder också till mindre skadegörelse och sjunkande kriminalitet.

Listan kan göras längre. Det finns volontärer till det mesta.

Tänk om vi inte hade alla dessa fantastiska medborgare som gärna hjälper till att göra kommunen till en bra och bättre plats att leva på.

 

Kommentarer inaktiverade.