Vi ska möta föräldrarna där de är

(Från 2014-12-03)
Ovanstående är dagens citat från ett verksamhetsbesök hos en verksamhet som erbjuder samspelsbehandling för föräldrar till yngre barn.

Självklart är det avgörande för att uppnå resultat med familjerna, men det krävs mycket av medarbetarna att ständigt anpassa sig efter det som behövs och vara lyhörda för föräldrarna.

Igår var jag på besök på ett av stadens akutboenden. Under besöket kände jag mig stolt över mina medarbetare och deras människosyn. De pratade om hur de möter stadens hemlösa där de är och anpassar sig, inom ramen för det som är möjligt, till de olika behoven som finns för att hjälpa brukare i deras process ur hemlöshet.

Det är samma sak här, en självklarhet för att uppnå goda resultat för brukarna, men det ställer stora krav på medarbetarnas förmåga att ständigt arbeta utifrån brukarnas individuella behov på riktigt.

Det är inte alla som har en positiv bild av socialtjänsten men med en sådan inställning till våra brukare tror jag att det finns flera som tycker att det är lättare och till och med önskvärt att komma i kontakt med oss.

Det blir också lättare med en sådan inställning bland medarbetarna att uppnå goda resultat för de vi finns till för. Win win med andra ord.

Kommentarer inaktiverade.