Värme nu och sen

Julen står för dörren och nu kommer helgen där fler än vanligt kommer in i värmen – både bildligt och bokstavligt. Många familjer bjuder in fler än till en vanlig helg, även de släktingar och bekanta som vanligtvis inte sitter med vid bordet. Föreningar och organisationer får många fler gåvor och donationer till behövande och vi hör varje dag att vi behöver hjälpa de som inget har, eller ingen julklapp får.

Det är jättebra med gåvor och givmilda medmänniskor är godhjärtade. Dock fördunklas min glädje när jag tänker på alla de andra helger då vi inte lika beredvilligt öppnar våra dörrar.

Självklart blir alla barn glada över en julklapp, men vissa kanske skulle bli ännu gladare om familjen bjöd på en vit jul eller en jul tillsammans. Självklart blir hemlösa glada över att julmaten står på bordet och att man kan komma dit nyklippt och ansad, men hur länge håller den känslan i sig när man sen ska gå ut igen?

Jag gör likadant själv. Kontot för gåvor i december är alltid det högsta under året. Kanske skulle jag kunna bidra med något mer? Jag tröstar mig med att jag jobbar med sociala frågor på mer än heltid och att jag dessutom får möjlighet att påverka socialpolitiken via FSS.

Kanske skulle jag lägga mer krut någon annanstans också? Varför inte helt otippat starta upp något vecka 7 eller varför inte vecka 33 när det inte finns lika mycket allmän välvilja i luften. Jag får fundera vidare på det.

Nu står julen för dörren och de flesta av oss ser fram emot en lite längre ledighet. Dags att ta fram julpyjamasen och de röda tofflorna för att julmysa med nära och kära.

På återhörande 2020 som kommer att bli ett spännande och lärorikt år för alla oss sociala chefer!

Tillönskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år.

Monica
Ordförande FSS

Kommentarer inaktiverade.