Välkommen tillbaka!

ORDFÖRANDE HAR ORDET 10 AUGUSTI 2021: Idag har jag gjort min första arbetsdag efter semestern, och säkert många med mig. Efter en lång ledighet blir man lite lätt snurrig av att åter komma igång med de frågor som kunnat vila under sommaren. Det är roligt att komma tillbaka till jobbet, särskilt som jag gjorde ett fysiskt besök idag.

Kanske får jag jobba hemma vid köksbordet i den mån det går ett tag till, för tyvärr går smittspridningen i landet åt fel håll. Det blir synnerligen påtagligt här i Värmland när Norge åter stänger gränsen. Arbetspendlingen och gränshandeln är två stora födkrokar för värmlänningen så en ny spridning får mycket stora konsekvenser både för enskilda och företagare.

I vår allra nordligaste landsända är situationen lika skör men då i relation till Finland.

Vem hade kunnat tänka sig att vi skulle hamna i en pandemi? Ingen då, men nu är det många som tänker att detta var en prövning som kan återkomma när man minst anar det. Vad som komma skall vet vi inte, men mitt i allt slit och elände det senaste dryga året har har vi gjort många erfarenheter att lära av inför framtiden.

FSS riksstyrelse jobbar oförtrutet vidare. I den socialpolitiska världen pågår alltid många processer. På Socialdepartementets hemsida finns en lång lista på pågående utredningar och vår förening vill ofta göra vår röst hörd och få med medlemmarnas synpunkter.

Det är inte så långt kvar till höstens första styrelsemöte, digitalt även den här gången. Dagordningen är alltid omfattande. Den närmaste tiden blir det en hel del fokus på Socialchefsdagarna 2021 som hålls i Malmö i slutet av november. Själv ska jag skriva brev till de andra socialchefsföreningarna i Norden och bjuda in dem till våra dagar.

Hoppas de kommer!

Hoppas du kommer!

Längtar du, precis som vi?

Har du inte anmält dig än är det hög tid att göra det. Vi upplever att fler än någonsin vill säkra sin plats på de fysiska Socialchefsdagarna.

Varma hälsningar och på återhörande snart igen
Monica Persson, FSS ordförande

Kommentarer inaktiverade.