Träffa kollegor är viktigt för att utvecklas

ORDFÖRANDE HAR ORDET 29 NOVEMBER 2021: Nyss hemkommen från Socialchefsdagarna 2021 i Malmö är det mycket som surrar i huvudet.

Först och främst vill jag tacka för förtroendet att bli omvald som föreningens ordförande. Det är ett åtagande som förpliktigar och jag ska göra mitt bästa för att föreningen ska utvecklas framåt hela tiden.

Foto från Socialchefsdagarna 2021 taget av Mark Harris på Frozentime.

Utmaningarna kommer nog aldrig att ta slut och det finns alltid nya frågor att lösa. Till min hjälp har jag en styrelse av gamla och nytillkomna ledamöter. Genom dem kanaliseras kunskap och engagemang från alla socialtjänstens verksamhetsområden och från alla delar av landet. I styrelsen finns ett brinnande engagemang att arbeta för att vara en del av den socialpolitiska debatten och utveckla Sveriges välfärd till det bättre.

Socialchefsdagarna blir juvelen i kronan. I år rörde vi oss mellan storheter som matematik, poesi och aktuell kunskap inom våra arbetsfält (är du nyfiken på innehållet kan du titta på Socialchefsdagarnas webb, där konferensdokumentationen publiceras vartefter, se länk nedan).

Många kom som konferensdeltagare och många ville träffa FSS. Antalet utställare var rekordstort. Vi ville också såklart träffa varandra! Många har ju, liksom jag, suttit långa, ensamma timmar på hemmakontoret så det blev ytterst påtagligt vilket mervärde det finns i att träffas fysiskt och att prata direkt med varandra.

För mig är det viktigt att träffa kollegor från andra håll i Sverige, för att jag ska utvecklas. På ett av seminarierna lyssnade jag även på en portugisisk kollega och fick inspel från Europa via European Social Network, där FSS har en plats i deras Board of Trustees.

Socialtjänstens utveckling i ett europeiskt perspektiv är något FSS vill vara engagerade i. Genom ESN kan socialtjänsten i Sverige och andra länder inspirera och berika varandra. Någon i min egen kommun sa att ”EU är ju också inrikespolitik” och det märker man när man pratar med varandra. Är du intresserad av det europeiska samarbetet, läs mer om ESN och kanske ska du boka in den europeiska socialtjänstkonferensen i Hamburg i sommar?

Jag ser fram emot ett nytt innehållsrikt verksamhetsår där FSS ambition är att ha fler digitala inspel där alla ni medlemmar kan vara med och tycka till om våra aktuella frågor.

Varma hälsningar
Monica Persson, FSS ordförande

https://socialchefsdagarna.se/dokumentation/

https://www.esn-eu.org/

https://essc-eu.org/

One Response to “Träffa kollegor är viktigt för att utvecklas”

  1. malin.linden.ohlsson@gagnef.se' Malin Lindén Ohlsson skriver:

    Tack Monica och övriga styrelsen för fantastiska dagar i Malmö! Både givande och inspirerande föreläsningar som ger ett mervärde på hemmaplan i det fortsatta utvecklingsarbetet. Den mixen att röra sig från stort till smått i seminarierna är otroligt stimulerande där man på en föreläsning kan förklara den globala skillnaden i välfärd genom statistik och i nästa ta del av en kommuns hemtjänstplanering. Det som förenar de båda är hur man brinner för sin uppgift och hur engagerad och stolt man är för det man har åstadkommit. Jag tänker att det är det som förenar oss som jobbar inom denna sektor, att göra skillnad och att få vara med och visa vägen i något man brinner för. Stort tack till FSS och Göteborgsregionen för ett fantastiskt arrangemang och engagemang för våra frågor både genom Socialchefsdagarna och i vardagen!