Socialchefsdagarnas tredje dag

(Från 2014-10-03)
Socialchefsdagarna den 3 oktober 2014 i Göteborg.

Tredje dagen, upploppet för årets socialchefsdagar. John Halloran inledde med att prata om vikten av tidiga sociala investeringar. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag lyssnade mer på Stefan Löfvens regeringsförklaring, så jag missade en stor del av Johns viktiga budskap. På tal om regering, vi har numer tre ”socialministrar”!

I den fina blandningen av föredrag och kulturinslag gav Louise Wanselius oss finstämd skönsång när hon framförde några av sina egna låtar.

Allan Wade pratade om att det är helt avgörande för exempelvis en våldsutsatt hur omgivningen bemöter personen, ställer rätt frågor och använder rätt ord för att benämna vad som hänt. Så därför är det mycket viktigt för oss alla i olika roller att tänka på det så att vårt agerande inte upplevs som värre än själva händelsen.

Avslutningen stod Ari Riabacke för. Han gav oss ett viktigt, roligt och tänkvärt föredrag som fick mig att piggna till efter tre dagars matande av intressant information och kunskap. På tal om information så gav han oss en tankeställare över vad vi ska göra med all information som vi översköljs med. Hjälper den oss att fatta klokare beslut? Nej var hans tydliga svar. ”Hälften av informationen är dubbelt så bra”.

Som traditionen kräver så avslutades hela konferensen med att vi fick reda på var nästa års Socialchefsdagar ska vara. Ni kan nu alla boka in 30 sep – 2 okt. Vi ska hålla till i Norrköping.

Efter dessa intensiva dagar för en styrelseledamot så kommer jag att ägna helgen åt att ta det lugnt och samla kraft till att i ”nöd och lust” fortsätta vårt viktiga arbete som aldrig tar slut.

Tack Göteborg för ett jättebra arrangemang!

Jag och styrelsen hoppas att vi ses nästa år igen i Norrköping.

Kommentarer inaktiverade.