Socialchefer sökes

(Från 2014-03-25)
Blev uppringd av en journalist idag som skulle skriva om att många socialchefer slutar. Journalisten frågade om FSS uppmärksammat det och hur det påverkar det oss.

Det är ju inte så att vi i FSS har rollen som socialchefernas fackliga organisation. Men vi har förstås synpunkter på det vi arbetar med. Både Karin Olsson och Anders Fredriksson har i sina blogginlägg beskrivit vilket spännande och roligt jobb de har. Jag håller med.

Men det är också ett svårt jobb som kräver att man kan hantera politiska önskemål och krav på att verksamheter fungerar rättsligt.

Höga kvalitetsmål, arbetsmiljöfrågor och myndigheter samt media som granskar dig och din verksamhet. Sen ska du se till att det ryms inom de ekonomiska ramar du fått.

Låter det trist?

Nä, säger jag. Det är en utmaning och vi är många som trivs med jobbet. När man har en förening som FSS som gör att man kan vara med och påverka socialpolitiken och lära av varandra genom att få träffa kollegor i samma situation så gör det vardagen lättare. Om du inte redan är medlem, bli det!

Kalle 🙂

Kommentarer inaktiverade.