Socialchef – ett omväxlande jobb

(Från 2014-03-17)
Jag ansluter mig till Anders Fredrikssons blogg i december 2013. Vilket omväxlande och intressant arbete jag har som socialchef.

Min senaste uppgift är att delta i en styrgrupp avseende aktualitetsprövning av översiktplanen i min kommun Söderhamn. Jag borde damma av mina kunskaper från 70-talet då jag läste samhällsplanering. Just samhällsplanering var oerhört populärt under min studietid. Vi var många som konkurrerade om platserna på det programmet.

Det fanns en stark vilja av att vara med och påverka bostads- och samhällsplaneringen utifrån sociala värden. När man sedan kom ut i arbetslivet som socialsekreterare blev det inte mycket av den varan.

Men nu har jag och ska ta chansen att vara med och tycka till. Jag startar med att plöja nuvarande översiktplan på drygt 200 sidor plus bilagor.

Kommentarer inaktiverade.