Samarbeten och nätverk för framtiden

ORDFÖRANDE HAR ORDET 28 JUNI 2021: I skrivande stund är midsommarhelgen över, en av de helger när vi anstränger oss som mest för att göra roliga kalas för nära och kära. Det är också en helg där polisen har mycket att göra utifrån höga alkoholintag och våld i nära relationer.

Halva Sverige vet precis när den andra halvan öppnar sillburkarna och doften av tändvätska sprider sig långväga över nejden på nästan exakt samma klockslag. Det är tryggt och roligt med traditioner men för några blir det riktigt otryggt.

FSS samarbetar med Systembolaget

Alkoholen kan nog tillskrivas mycket av det negativa som händer en sådan här högtidsdag. Då känns det bra med det relativt nya samarbete som FSS har med Systembolaget om kunskapsspridning av alkoholens skadeverkningar och om att sprida goda exempel av samverkan mellan socialtjänst och Systembolaget.

Ett annat samarbete som FSS nyligen har inlett är med Förbundet Sveriges Socionomutbildningar. Vi har ju ”nosat på” socionomutbildningen i flera olika omgångar. Under hösten kommer vi att bestämma vad samarbetet ska fokusera på.

(En rolig sak med förbundet är att det bara är ”oc” som skiljer dem och FSS åt. Läs mer om förbundet på https://fssoc.se/)

Länktips

I det sommarstilla Sverige kanske du får tid att kika på FSS sida på Linkedin. Där kan du bland annat ta del av FSS samtal med E-hälsomyndigheten om den bristfälliga digitala infrastruktur som försvårar och försenar nödvändig digital utveckling inom alla socialtjänstens verksamhetsområden.

Du som är medlem i föreningen kan begära inträde i en särskild grupp på Linkedin, FSS-medlemmar diskuterar. I den slutna gruppen tar vi upp olika frågor som behöver diskuteras. Du som medlem är mer än välkommen att starta en tråd! Kanske behöver du råd om något från kollegor i andra kommuner? Eller har du synpunkter på någon av FSS strategiska frågor?

Ett sista länktips är att gå in på sidan för European Social Services Awards för att nominera kandidater i någon eller flera av kategorierna. Men först: Läs vår egen nyhet om ESSA här på webben. Vi ställer nämligen upp med stöd och råd till våra medlemmar inför nomineringarna. Kontaktpersoner och mer information hittar du i artikeln.

Ovanligt många anmälda till Socialchefsdagarna i Malmö

Socialchefsdagarna 2021 i Malmö närmar sig. Det är ovanligt många som redan har anmält sig och många fler får plats.

Att få träffas efter den tunga period som varit blir något extra i år och Socialchefsdagarna kan åter bli den inspirerande fysiska mötesplats som den är tänkt att vara. Anmäl dig du också! Väl på plats i Malmö kan du damma av dina gamla nätverk och skaffa dig nya kontakter.

Jag vill önska dig en riktigt skön och vilsam sommar!

Många är mer trötta än vanligt. Ta chansen att lägga upp fötterna en stund, kanske med en sådan där bok som bara är vila för hjärnan. Kraften i mötet med dig själv är inte att förringa. Vi hörs efter ledigheten och ses förhoppningsvis i Malmö längre fram i höst.

Varma hälsningar
Monica Persson, ordförande FSS

Kommentarer inaktiverade.