Samarbete

(Från 2015-03-29)
Kan vi lära oss något av andra? Eller kan andra lära av oss? Ja, efter att ha tillbringat några dagar med FSS styrelse så är svaret definitivt ja på båda frågorna.

Varje år gör FSS riksstyrels en resa som mycket handlar om precis det där med att samarbeta med andra. I år gick resan till Brighton. I Brighton ligger kontoret för ESN, European Social Network. Vi i FSS var med och startade nätverket och vår sekreterare Lars- Göran Jansson är sedan flera år ordförande i styrelsen.

Det var väldigt roligt att få höra dom berätta om alla viktiga projekt och samarbeten dom bedriver inom framför allt Europa. Den svenska välfärdsmodellen är man generellt sett mycket intresserad av att få höra mer av så vi är flitigt uppvaktade att delta i diverse projekt och seminarier.

När det gäller att lära av andra tror jag att vi kan ta till oss mer än vad vi gjort hittills. I flera länder finns det intressanta lösningar som vi kan inspireras av. Men det är också så att bara genom att träffa alla 18 personer i FSS riksstyrels, som kommer från Piteå i norr till Sjöbo och Lund i söder, så upptäcker man hur många intressanta projekt och verksamhetslösningar som finns i vårt avlånga land. Så uppmaningen till mig själv och till er andra är att samarbeta mer.

Avslutningsvis kan jag slå ett slag för våra Socialchefsdagar som i år går av stapeln i Norrköping den 30 september till 2 oktober. Där finns verkligen tid för att ta intryck av andra och lyssna på spännande föreläsningar och seminarier. Ett bra tillfälle att lära av andra och knyta kontakter.

Kommentera