Nu börjar vi sträva efter kvalitet!

Idag börjar European Social Services Conference i Milano. Den 27:e konferensen i ordningen och denna gång med temat Striving For Quality: From Quality of Care to Quality of Life.

Konferensen är det tillfälle under året då medlemmar i ESN (European Social Network) kan samlas, träffas, diskutera och få utbyte av varandras erfarenheter, utvecklingsområden och kunskap. Att konferensen och deltagande i europeiska nätverket anses som viktigt för Sverige bekräftas av att deltagare från Sverige utgör ca tio procent av konferensens drygt 500 deltagare.

Extra viktigt för Sverige och övriga nordiska länder är Nordic Day – konferensen smygstartar nämligen med ett pass organiserat av NVC, Nordic Welfare Centre, med fokus på den nordiska välfärdsmodellen.

Deltagare som kommer från andra delar av Europa är alltid mycket intresserade och nyfikna på hur nordiska länder tacklar förändringar i behov och samhällsstrukturer i våra länder i Norden. I år handlar Nordic Day om demografiska förändringar och hur nordiska länder möter utmaningar med en allt äldre befolkning.

Norden är mycket mer än hygge, lagom, harðfiskur, smørbrød och fika!

Nu börjar Nordic Day …och i eftermiddag inleds ESN-konferensen.

Kommentarer inaktiverade.