Vi står inför ett paradigmskifte

HÅLLBAR SOCIALTJÄNST: FSS var den 31 mars med på ett webbinarium anordnat av Vision, med fokus på hur socialtjänstens medarbetare kan påverkas av förslaget om ny socialtjänstlag. FSS, SKR och Vision har en hyfsat samstämmig bild av vad som krävs för att den nya socialtjänstlagen ska bli hållbar.

Seminariet på cirka 45 minuter finns att se i sin helhet, se länk längst ned.

Lina Blombergsson deltog för FSS räkning. Hon beskrev att medarbetare och chefers förutsättningar idag består av många utmaningar.

För att socialtjänsten ska kunna efterleva den föreslagna nya lagen behövs realistiska ekonomiska förutsättningar. Det är ett paradigmskifte vi står inför, då blir det självklart omställningskostnader, menar Lina Blombergsson, som även berättade om FSS förslag till att satsa på pilotkommuner.

Moderator: Sara Gustavsson Roxell, strateg på Vision. Medverkande: Gustav Södling, socialsekreterare och ordförande Vision Linköping. Lina Blombergsson, vice ordförande FSS och biträdande socialdirektör i Huddinge. Åsa Furén Thulin, sektionschef SKR. Veronica Magnusson, ordförande Vision.

Lyssna på Lina och på de övriga deltagarna i klippet! https://fb.watch/4HUpNXPpqP/