Tack för bra workshop om Hållbar socialtjänst

NYA SOCIALTJÄNSTLAGEN: Närmare 60 av FSS medlemmar var idag med på en digital workshop för att jobba fram synpunkter att ta in i remissvaret om Hållbar socialtjänst. Dokumentationen hittar du längst ned på sidan.

Gänget från FSS riksstyrelse som höll i workshopen. Överst Lina Blombergsson (Huddinge) och Eva Lotta Lindskog (Kristinehamn). Underst Lena Holmlund (Göteborg), Jonas Hampus (Falun) och Marie Ivarsson (Sollentuna). 

Mestadels positivt men oro över resurser

Engagemanget var stort och många synpunkter kom in på varje frågeställning som vi tog upp. De flesta deltagare är positiva till huvudförslagen. Men det finns en oro över hur kommunerna ska kunna klara omställningen utan resurstillskott under en övergångsperiod.

Lysande tillfälle att göra din röst hörd

Skellefteå, Vara, Rättvik, Hofors, Borås, Lessebo, Huddinge, Ånge, Borlänge, Skärholmen, Stockholm, Sollentuna, Övertorneå, Kalix, Malmö, Göteborg, Kristinehamn, Gullspång, Götene, Svenljunga, Sundsvall, Vingåker, Vansbro, Södertälje, Trosa, Smedjebacken, Sollefteå, Bollnäs, Östersund och många fler …

Under två timmars workshop har vi fått input till remissvaret om Hållbar socialtjänst från 57 socialchefer, som var och en representerar en kommun.

Det är det här som är FSS styrka: Närheten till så många olika kommuner, stora som små, och den samlade kunskap som våra medlemmar har.

Kom med i vår diskussionsgrupp på Linkedin!

Vi kommer i fortsättningen att bjuda in våra medlemmar till dialog på liknande sätt om andra angelägna frågor. Gå med i vår diskussionsgrupp på Linkedin, som kommer att vara en av plattformarna för medlemsdialog: FSS-medlemmar diskuterar. Medlemskap i föreningen är ett krav.

Dokumentation från workshopen 10/12

Bilderna som visades.

Frågeställningarna och svaren.