Socialchefsdagarna 2020 webbsänds

SOCIALCHEFSDAGARNA 2020: Vi har dragit ut på det länge och hoppats på att kunna ha ett fysiskt möte. Men nu är det bestämt: årets konferens blir ett helt webbsänt event under två dagar, till reducerat pris. På så sätt hoppas vi att fler än vanligt kan ta del av Socialchefsdagarnas innehåll, och att även du som känner dig slutkörd efter vårens prövningar kan ta dig tid för lite ny inspiration.

På Socialchefsdagarna blandas alltid djupa socialpolitiska frågor med inspirerande visioner, konkreta exempel och omvärldsspaning.

I vanliga fall finns det också tid för möten med kollegor från hela landet. I år får vi göra på annat sätt!

Varför inte samla ihop teamet eller ledningsgruppen, fixa gott fika och titta på Socialchefsdagarna 2020 tillsammans? Och missa inte det digitala minglet på onsdagen.

Emma Frans, epidemiolog, forskare och författare är en av föreläsarna i Socialchefsdagarnas livesändning (foto: emmafrans.se).

Hur är dagarna upplagda?

Det ursprungliga tredagarsprogrammet är komprimerat till två dagars livesändning 30 september och 1 oktober. I studion kommer, förutom föreläsarna, moderatorn Patrick Gruczkun och reflektörer från FSS styrelse att vara med. Du kan också vara med genom att skicka in frågor genom Socialchefsdagarnas mobilwebb.

Sändningen börjar kl. 9.00 båda dagarna och den digitala lobbyn öppnar i god tid innan. Livesändningen kompletteras av ett antal förinspelade seminarier.

Föreläsare

Bland föreläsarna finns IT-professorn Bo Dahlbom som talar om den digitala revolutionen och socialtjänsten; epidemiologen och forskaren Emma Frans som talar om hur vi vet att det vi gör är rätt; Stefan Tengblad som är Sveriges första professor i Human Resource Management. Årets omvärldsbevakning står Nicola Clase för, hon är samordnare för migrations- och flyktingfrågor vid Utrikesdepartementet.

Sex seminarier får också plats i det livesända programmet och ett tiotal seminarier förinspelas så att du kan ta del av dem när det passar dig. Ett antal godbitar ur det ursprungliga programmet skjuter vi upp till Socialchefsdagarna 2021, bland annat Sir Michael Marmot vars föreläsning Social justice and health equity kommer att vara minst lika aktuell då.

Här hittar du programöversikten med länkar till föreläsarpresentationer och seminariebeskrivningar.

Gå till anmälan.