Så här tänker vi om Socialchefsdagarna i höst

SOCIALCHEFSDAGARNA 2020: Med anledning av coronavirusets spridning bevakar FSS och värdstaden Göteborg händelseutvecklingen noga och följer självklart Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer.

Det är vår stora förhoppning att Socialchefsdagarna 2020 ska kunna hållas nästan som vanligt den 30 september till 2 oktober, dvs. som ett fysiskt möte med monterdel och kvällsarrangemang. Alla storföreläsningar och ett seminarium ur varje block kommer dessutom att webbsändas, för att göra det möjligt för så många som möjligt att ta till sig programinnehållet. Det här är alltså vår Plan A.

Och det är alltid bra att ha en Plan B. Om höstens rekommendationer och lagstiftning gör att Socialchefsdagarna 2020 inte kan hållas som ett fysiskt möte, kommer vi att webbsända storföreläsningar och ett urval av seminarier från en studio. I studion kommer, förutom föreläsarna, också moderatorn/programledaren Patrick Gruczkun och två reflektörer från FSS att vara med. En bokning till det fysiska mötet omvandlas automatiskt till en bokning till det webbsända eventet.

I båda fallen hoppas vi kunna webbsända någon av storföreläsningarna helt gratis, så att ännu fler än vanligt kan följa Socialchefsdagarna.

Anmälan

Anmälan öppnar lite senare än vanligt, den 26 maj men på samma ställe som vanligt, socialchefsdagarna.se.

Årets storföreläsare är:

Sir Michael Marmot: Social justice and health equity

Bo Dahlbom, docent i teoretisk filosofi, IT-professor vid Göteborgs universitet: Framtiden är fantastisk

Stefan Tengblad, professor i Human Resource Management, Centrum för Global HRM, Göteborgs universitet: Trender inom personalledning: Att skapa effektiva organisationer

Emma Frans, doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet, föreläsare och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet: Hur vet vi att det vi gör är rätt?

Nicola Clase, samordnare för migrations- och flyktingfrågor vid Utrikesdepartementet, fram till 2016 Sveriges ambassadör i Storbritannien: Globala migrationstrender

Ing-Marie Persson, ordförande i Sweden Chimpanzee Trust, tidigare primatansvarig vid Furuviksparken: Känslor, kärlek, bekräftelse och ledarskap utan tal.