Nicola Clase omvärldsbevakar i höst

SOCIALCHEFSDAGARNA 2020 WEBBSÄNDS: På Socialchefsdagarna blandas djupa socialpolitiska frågor med inspirerande visioner, konkreta exempel och omvärldsspaning.

I år webbsänds Socialchefsdagarna. I en studio i Göteborg kommer moderatorn Patrick Gruczkun som vanligt att leda konferensen och presentera föreläsarna. Representanter från FSS styrelse deltar som reflektörer. Du som anmält dig kan också vara med genom att skicka in frågor genom Socialchefsdagarnas mobilwebb.

I vanliga fall finns det tid för personliga möten med kollegor från hela landet. I år får vi göra på annat sätt! Varför inte samla ihop teamet eller ledningsgruppen, fixa gott fika och titta på Socialchefsdagarna 2020 tillsammans? Och missa inte det digitala minglet på onsdagen.

Nicola Clase är en av föreläsarna i Socialchefsdagarnas livesändning. Hon är samordnare för migrations- och flyktingfrågor vid Utrikesdepartementet och har tidigare varit Sveriges ambassadör i Storbritannien (foto: Catarina Axelsson).

Hur är dagarna upplagda?

Det ursprungliga tredagarsprogrammet är komprimerat till två dagars webbsändning (30 september och 1 oktober). Du som anmäler dig får en länk som leder till sändningen.

Föreläsare

Bland föreläsarna finns IT-professorn Bo Dahlbom som talar om den digitala revolutionen och socialtjänsten; epidemiologen och forskaren Emma Frans som talar om hur vi vet att det vi gör är rätt; Stefan Tengblad som är Sveriges första professor i Human Resource Management. Årets omvärldsbevakning står Nicola Clase för, hon är samordnare för migrations- och flyktingfrågor vid Utrikesdepartementet.

Sex seminarier får också plats i det livesända programmet och ett antal seminarier förinspelas så att du kan ta del av dem när det passar dig. Några godbitar ur det ursprungliga programmet skjuter vi upp till Socialchefsdagarna 2021, bland annat Sir Michael Marmot vars föreläsning Social justice and health equity kommer att vara minst lika aktuell då.

Här hittar du programöversikten med länkar till föreläsarpresentationer och seminariebeskrivningar.

>>GÅ TILL ANMÄLAN<<