Göteborgs Stads förberedelser för covid-19

CORONAPANDEMIN: Hur förbereder kommunerna i landet sina verksamheter på ett ökat antal smittade i covid-19? Idag kan du få en detaljerad inblick i Göteborgs Stads arbete, genom Anette Johannesson som är avdelningschef för Äldre, hälso- och sjukvård.

Våren 2020 kommer vi att minnas under lång tid. Det var då ett virus tog över världen och   förändrade allas vardag. Jag jobbar i Göteborgs Stad och där har vi sedan slutet av januari arbetat med lägesbilder och förberedande arbete för det som med största sannolikhet kommer. Förberedelserna gäller både internt i staden, men vi jobbar även tillsammans med Västra Götalandsregionen.

Rapporterna om smittspridningen i Stockholmsregionen är oroande och vi försöker rusta oss för att möta utvecklingen av antalet smittade i Göteborg med omnejd. Hur ska vi på bästa sätt göra det? Här ska jag berätta lite om vad vi gjort fram till idag (2020-04-14).

Du läser hela texten i Socialchefens blogg där du har möjlighet att kommentera inlägget. Du kan också kommentera genom att maila till info@socialchefer.se.

Till Anette Johannessons text om covid-19-arbetet i Göteborg.