Fortfarande finns platser kvar!

SOCIALCHEFSDAGARNA 2018: Har du ännu inte bestämt dig för vad du ska göra den 3 till 5 oktober i år? Då är du välkommen till Jönköping och årets socialchefskonferens med temat Att leda i framtidens välfärd. Det finns fortfarande platser kvar, och vi håller öppet för fler anmälningar.

Årets föreläsare

Den föreläsare som är först ut på scenen i år är också den första kvinna som besteg Mount Everest. Renata Chlumska är äventyraren som ser vikten av motiverade medarbetare, kommunikation, öppenhet och av att kunna hantera förändringar och möten med det oväntade.

Samma dag möter vi även Stefan Fölster och Margareta Winberg på stora scenen, och bland eftermiddagsseminarierna kan nämnas Chefsduellen om dilemman i social verksamhet; en inblick i Kommunutredningen; Sveriges bästa verksamheter; och en rapport av kriminalinspektör Simon Häggström från Nationella operativa avdelningens människohandelsgrupp.

Socialchefsdagarnas andra dag får vi en valanalys av statsvetaren Jenny Madestam: Vad säger valresultatet om den tid vi lever i? Du kommer också att få vara med och påverka FSS inriktning under det kommande året, och lyssna på filmregissören Ruben Östlund om tillitens betydelse i samhället.

Eftermiddagsseminarierna spanar bland annat på ett socialt hållbart samhälle; förenklad dokumentation i den sociala barnavården, The Job Shadow Day, ett irländskt projekt; välfärdsteknologi och artificiell intelligens.

På Socialchefsdagarnas sista dag ser vi fram emot att få lyssna på den rutinerade utrikeskommentatorn Erika Bjerström från SVT. Hon kommer att ge en global omvärldsanalys om vår tids stora konflikt – globalismen mot nationalismen.

Innan vi skiljs åt kommer vi att få ett starkt avslut levererat av Joel Alme, musiker och låtskrivare, som kommer att samtala med Peter Molin, socialarbetare i Göteborg. Deras samtal kommer att handla om bakgrunden till Joels skiva Flyktligan, där han behandlar sin uppväxt i en miljö präglad av missbruk och sociala problem. Joel kommer också att spela några av sina låtar.

Här kan du ladda hem en pdf med det kompletta programmet.

Tänk på att det bara är på webben som du ser vilka seminarier som redan är fullbokade. Den senaste informationen hittar du alltid på socialchefsdagarna.se.

Anmäl dig här (länken ligger längst ned, efter informationen).