ESSA-nominering: Problemet löser problemet

EUROPEAN SOCIAL SERVICES AWARD: ESN har glädjande nog förlängt tiden för nominering till ESSA-utmärkelserna, men det är inte mycket tid kvar. Den 3 september ska nomineringarna vara inne.

Göteborgs stad har nominerat en verksamhet i kategorin Innovation inom socialtjänsten. Camilla Blomqvist, direktör för Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs stad, berättar:

– Verksamheten som är nominerad är en gamingklubb i Göteborg. Den riktar sig till personer med np-problematik och som isolerar sig vid sin dator med sitt spelande. Genom att erbjuda en gamingklubb får verksamheten ut så kallade hemmasittare i en annan miljö, där de kan öva på att umgås med andra. Spelintresset blir deras motivation. Det blir särskilt viktigt utifrån coronapandemin då isolering och ensamhet ökat.

– Jag tycker det är innovativt att använda just det som många definierar som ett problem, som själva lösningen på problemet – fast i ett annat sammanhang.

Vet du någon verksamhet som är alldeles för bra för att inte dela med sig av i ett europeiskt sammanhang? Läs vidare i den här artikeln som vi la upp före sommaren. Där hittar du all information och de länkar du behöver. Lycka till!

Och kom ihåg att gå in och rösta, när bidragen har valts ut.