Mitt första möte med FSS riksstyrelse

(Från 2014-02-03)
Jag valdes in i riksstyrelsen i samband med Socialchefsdagarna i september 2013 och torsdag–fredag förra veckan deltog jag för första gången i styrelsemöte i Stockholm med FSS Riksstyrelse. Det var två intressanta dagar som jag var fylld av nya tankar lämnade för att återvända hem.

Eftersom Göteborgståget var försenat så anslöt jag en halvtimme efter övriga ledamöter och jag lyckades dessutom göra en entré som ingen av de övriga kommer att glömma, genom att ”ramla” in i rummet och avsluta med att slänga en tallrik med smörgås i golvet.

Efter att ha städat upp anslöt jag på riktigt till styrelsen. Det som jag har med mig tillbaka från dessa dagar är en känsla av förväntan inför fortsättningen på mitt styrelseuppdrag.

Jag har inte varit medveten om att FSS synpunkter efterfrågas i så många sammanhang. Alla styrelseledamöter har ett eller flera specifika uppdrag. Under sammanträdet redovisades flera utredningar där FSS deltagit och där man avgivit yttrande.

Som ny i styrelsen skulle jag givetvis få uppdrag också. Som en av två representanter för FSS ska jag i april delta i ett rundabordssamtal utifrån regeringsuppdraget om en översyn av LVU-lagen. Jag har ännu inte hunnit läsa in mig, så det blir första steget i förberedelserna inför mötet.

En av FSS prioriterade frågor är socialförsäkringssystemens förändring och i denna arbetsgrupp ska jag ingå. Det är ju en fråga som påverkar vårt uppdrag som chefer inom socialtjänsten inte minst ekonomiskt.

Nu är det måndag och jag tillbaka i vardagen och min kollega har redan fått höra flera nya tankar om hur vi kan utveckla av vår verksamhet.

Kommentarer inaktiverade.