Kom och lyssna på Skottlandsmodellen hos oss!

Under två dagar i december kommer fyra representanter från olika myndigheter i Skottland (Edinburgh och Highlands) på besök till Kronobergs län.

De ska prata och informera om den s.k. Skottlandsmodellen, där barnet sätts i centrum för myndigheterna (skola, socialtjänst, polis och sjukvård). 100 personer kommer för att lyssna på dem. Det känns fantastiskt. Inte bara att vi har fått hit dem från Skottland, utan att så många också är intresserade av att utveckla förutsättningarna för en trygg och bra uppväxt för våra barn i Sverige.

Skottland har löst många av sina samverkansproblem med lagstiftning, där är vi inte ännu i Sverige. Men kanske en bra bit på väg? Att så många väljer att komma och lyssna på modellen, både från polis, sjukvård, skola och socialtjänst, visar att intresset är stort och att vi står inför stora utmaningar i Sverige rörande våra barns uppväxt!

Skulle du som läser detta inlägg vara intresserad av att komma och lyssna går det bra. Kontakta i så fall undertecknad så ska jag se till så att det går att ordna! De kommer den 7 och 8 december 2017.

Maila till per.sandberg@vaxjo.se.

Kommentarer inaktiverade.