Föränderlig verklighet

Det är snart dags för Socialchefsdagarna 2016 i Karlstad. Jag har tryckt ut mina biljetter och packat väskan. Senaste veckorna har varit intensiva med fokus på bland annat budgetarbete, mottagandet av nyanlända samt omställningsarbete utifrån förslag till nya ersättningsnivåer för ensamkommande.

Det ska bli skönt att under några intensiva och roliga dagar komma ut ur min egen bubbla och prata om dessa frågor tillsammans med kollegor från hela landet för att lära sig av andras erfarenheter.

Men framförallt så ser jag fram emot att prata om annat som rör våra verksamhetsområden och få energi och inspiration innan hemfärden på fredag. Jag har höga förväntningar på att bli utmanad av gästföreläsarna och att få en knuff framåt för att jag ska bidra till att släppa loss innovationskraften i min egen organisation.

Det är en föränderlig verklighet vi har. Det är tjusningen med jobbet.

För precis ett år sedan hölls Socialchefsdagarna 2015 i Norrköping. Jag var förväntansfull då men fick avboka min resa i sista minuten då Stockholm höll på att ta emot över 100 ensamkommande barn per dag i oktober 2015. Vi växlade upp och startade massor med boenden. Nu är det omställning och avveckling som gäller. Vi har aldrig en tråkig dag.

Det är häftigt att tänka att vi blir över 800 chefer och nyckelpersoner inom äldreomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg som samlas under ett tak. Vilken innovationskraft som kommer att finnas i Karlstad. Hoppas att staden är redo för oss …!

Kommentera