Dags för årets stora omvärldsbevakning

Efter mer än ett års förberedelser är det dags för Socialchefsdagarna 2018 i Jönköping. Ett arrangemang som kräver en minutiös planering, tid, kompetens och ett stort engagemang.

Tänk att 720 företrädare för välfärden i landet samlas på ett och samma ställe under tre dagar. Alla för att låta sig inspireras, få kunskap, utbyta erfarenheter och kraftsamla för att leda i framtidens välfärd. Utbudet av spännande föreläsare och seminarieledare har hög kompetensfaktor och utställarna står på kö för att få vara med.

När vi höll Socialchefsdagarna 2014 i Göteborg kom det fram att de viktigaste frågorna enligt landets socialchefer var ”minska segregationen” och ”bostäder åt alla”. Två kompetenta chefer – Camilla Blomkvist och Kristina Lindfors – tog frågan på allvar. De kommer vid ett seminarium nästa vecka berätta om hur samhällschefer och socialchefer i Göteborgsregionen tillsammans arbetar för att göra sociala hållbarhetsfrågor konkreta och möjliga i den egna kommunen och regionalt.

Ett samarbete mellan socialtjänst och samhällsbyggnad är en förutsättning för att skapa ett samhälle där plats finns för alla. Men hur kan det utformas? Ja, det får vi höra på Socialchefsdagarna 2018 i Jönköping nästa vecka! Vi ses där!

Kommentarer inaktiverade.