Barnen först!

Den sociala barn- och ungdomsvården är i fokus och regeringens nationella samordnare Cecilia Grefve åker just nu runt på andra varvet på besök i femtio av Sveriges kommuner. Det är med en god känsla jag tänker på alla erfarenheter hon samlat på sig under tiden hon haft uppdraget. Det avslutas i december 2017 med en slutrapport.

För att beskriva, lyfta och lära om det arbete som många bidragit med för att förbättra och driva på utvecklingen för en social barn- och ungdomsvård av god kvalitet, kommer Cecilia att hålla fem regionala spridningskonferenser. Hon startar i Malmö den 29/8 på Clarion Live. Sedan vidare till Linköping och Konsert och Kongress den 1/9. Till Göteborg och Folkets hus kommer hon den 4/9 för att därifrån till Kulturens hus i Luleå den 12/9. Förbättringsresan avslutas i Stockholm den 19/9 på Norra Latin.

Jag uppskattar verkligen att Cecilia håller spridningskonferenser på flera håll i landet! Jag hoppas att politik, chefer och framförallt socialsekreterare samlas för barnens skull och tillsammans kan konstatera att några steg tagits, att vi är på väg mot något bättre och låter sig inspireras till ytterligare förbättringar.

Mer om kommunbesöken, handlingsplaner och spridningskonferenser hittar du på Cecilias blogg.

Jo! Hon kommer även till Socialchefsdagarna 2017 i Östersund, och håller ett seminarium tillsammans med Kjerstin Bergman från SKL. Läs mer på socialchefsdagarna.se (seminarieblock 4, nummer 19).

Kommentera