Är vi värda en jultallrik när 26000 barn är hemlösa i jul?

Snart är det jul. På alla socialkontor, äldreboenden och övriga verksamhetslokaler i landet lyser ljusstakarna i långa rader. De flesta rapporter är klara och inlämnade och pepparkakor och clementiner fyller konferensrum och möteslokaler. Visst är vi socialarbetare värda lite mys och samvaro efter hårt arbete i samhällets tjänst!

En het diskussion nu är vad en eventuell jultallrik får kosta. Har vi råd med det och ska medarbetarna också få en liten julklapp? Massmedia bevakar varje år hur kommunerna gör och chefer tittar ängsligt på varandra och undrar hur andra gör. Det är ju ändå skattepengar…

Inom välfärdssektorn görs varje timme och varje dag fantastiska insatser för samhällets mest behövande. Ofta jobbar vi över och anpassar arbetstider efter hastigt uppkomna behov hos individer eller efter deadlines. Som socialchef kan man inte erbjuda höga löner eller ”glassiga” förmåner till medarbetarna. Men vi kan visa att dom är uppskattade och viktiga i det sociala arbetet och att vi vill att de ska stanna kvar i yrket! Så njut nu alla av en jultallrik tillsammans utan skuld och hämta kraft för att ta itu med våra svåra och viktiga samhällsfrågor.

Kommentarer inaktiverade.