Äntligen vaknar vi!

Bilden på Alan, liggandes i vattenbrynet gjorde något med oss alla. Vi vaknade. Insåg att det är barn, människor som vi pratar om när vi pratar om flyktingströmmarna till Europa. Inte bara siffror i någon statistik.

När jag såg bilden på Alan på Facebook där han låg ensam, död, övergiven i ett vattenbryn på någon okänd plats i världen brast det för mig! Jag kände en sådan oerhörd sorg för honom, men även för människorna som befolkar vår planet. Hur kan vi tillåta något sådant 2015?

Debatten om att ta emot flyktingar eller inte ta emot flyktingar, blev för mig helt egal. Glädjande är att väldigt många andra fick upp ögonen för den kris som idag är närvarande i världen. Aldrig har så många insamlingar startats för att hjälpa flyktingar som flyr från sina hem; från krig; från sin vardag.

Europa är inte deras val, det är deras räddning.

Äntligen vaknar vi upp. Hoppas verkligen att bilden av Alan inte försvinner om några veckor, för krig och misär kommer inte att försvinna.

Sverige och Europa, stå upp för mänskligheten. Prata inte om antal och siffror. Prata om medmänsklighet och solidaritet!

Kommentera