Chlumska, Winberg och Fölster – vi är i samma bransch

Äventyraren Renata Chlumska och jag jobbar i samma bransch. Det blev så uppenbart idag på inledningen av Socialchefsdagarna 2018 i Jönköping. Renata stod på scenen med över 700 ansikten vända mot sig och berättade om hur hon leder sig själv att nå sina mål: bestiga världens högsta berg, paddla kajak runt USA etc.

Jag satt bland publiken och tänkte att detta är likt det jag försörjer mig på också. Riktigt likt.

För att lyckas måste man själv vara motiverad, ha motiverade medarbetare, vara intresserad av det nya, kunna kommunicera, kunna driva förändringar och ha mål som verkligen lockar.

Det handlar om att ta sig an utmaningar, att ha mod, lust och driv mot målet. Det handlar om att förbereda sig, planera för sitt genomförande och efter genomförandet utvärdera för att lära sig.

Margareta Winberg och jag jobbar i samma bransch. Hon håller på att utveckla socialtjänstlagen och jag håller på att utveckla och tolka praktiken av den. Socialtjänstlagen är fantastisk men lite till åren kommen och lite lappad och lagad. Genom Sveriges Socialchefsförening har jag haft möjlighet att ge inspel till Margareta om vad man verkligen behöver tänka på nu när man ser över socialtjänstlagen. Det är så spännande att höra den nya lagstiftningen växa fram och få vara en del av det.

Stefan Fölster och jag jobbar i samma bransch. Vi arbetar båda med social hållbarhet för att skapa samhälle där alla får plats och möjlighet att växa. Utanförskapet är för kostsamt både mänskligt, samhälleligt och ekonomiskt. Vi var över 700 chefer här idag som känner lust att flytta utanförskapet till innanförskap och förstår vikten av att barn inte växer upp i utsatta områden. Den medvetna stadsplaneringen är oerhörd viktig.

Offentlig förvaltning, demokratibranschen, finns det egentligen något viktigare jobb?

Kommentarer inaktiverade.